3x tips voor een onderneming aan huis

Voor een eigen onderneming heb je niet per se een bedrijfspand of kantoor nodig. Steeds meer mensen ondernemen vanuit huis. Handig, al helemaal als je er thuis voldoende ruimte voor hebt. Zeker voor beginnende ondernemers is dit een goede oplossing. Toch dien je met een aantal zaken rekening te maken. Zie hier: 3 tips voor ondernemers vanuit huis.

1: Bestemmingsplan

Een huis is bedoeld om in te wonen, waarschijnlijk denk je nu ‘duh!’ maar juist om die reden heb je toestemming nodig van de gemeente om je onderneming vanuit huis te runnen. Doe dit dan ook als eerste, zodat je niet met onverwachte tegenslagen komt te zitten.

2: BTW, KVK en Inkomstenbelasting

Yes, nog meer dingen die geregeld moeten worden voordat je aan de slag kan. Allereerst begin je natuurlijk met je onderneming KVK registreren, wanneer je dat hebt gedaan dan krijg je ook een eigen BTW nummer. Dit is ook belangrijk, want met een onderneming aan huis moet je ook rekening houden met verandering voor inkomstenbelasting en btw-afdracht.

3: Zakelijke rekening

Je bent als ondernemer verplicht om administratie bij te houden. Dit doe je natuurlijk het meest effectief via een zakelijke rekening. Daarnaast moeten je klanten natuurlijk ook kunnen afrekenen bij je, je moet dus ook een pinautomaat kopen. Ook hier kun je een voordelig abonnement voor afsluiten speciaal voor ondernemers. Neem eens een kijkje bij Sepay