5 voordelen van een insteekslot buitendeur

insteekslot buitendeur

Wil je een sterk slot voor jouw buitendeur? Een insteekslot is het ideale slot voor jouw buitendeur. Wij vertellen jou de 5 voordelen van een insteekslot buitendeur.

1. Kwalitatief

Allereerst zijn insteeksloten kwalitatief, zeker als je voor het merk Dulimex, Axa, Nemef of Toplock kiest. Zo zijn ze gemaakt van RVS, wat ervoor zorgt dat ze goed tegen water en regen kunnen. Bovendien zorgen ze voor een solide beveiliging. Daarnaast heeft een insteekslot een omkeerbare dagschoot, waardoor hij zowel links als rechts op de deur toepasbaar is. Ook is het voorzien van montage gemak, je kan het slot namelijk eenvoudig en snel monteren. Hij wordt bovendien in de deur verzonken, waardoor hij niet heel erg opvalt. 

Een insteekslot is te combineren met een cilinderslot, waardoor je zelf kan bepalen hoe goed je jouw woning beveiligd. De deur kan zowel van de binnen- als buitenkant vergrendeld worden. Een insteekslot buitendeur is daarom ook een vereiste voor een hoofdslot. Als je jouw woning verlaat zal de deur immers wel afgesloten moeten worden. Daarnaast bestaan insteeksloten uit geharde beveiligingspennen en een nachtschoot, zodat inbrekers niet zomaar binnen kunnen komen. Als je het slot ook in smeert met slotspray doe je er gegarandeerd lang mee. 

2. Verschillende maten

Daarnaast zijn er insteeksloten in diverse maten. Bij elk insteekslot is de PC-maat en doornmaat weer anders. Hierdoor is er voor elke deur wel een geschikt insteekslot. Om de juiste maat te weten zal je dus jouw huidige slot op moeten meten. De standaard PC-maat is 55 millimeter. Bij smaldeursloten kan dit zelfs 92 millimeter zijn. Veiligheidssloten en andere zware sloten hebben vaak een afstand van 72 millimeter. De standaard doornmaten zijn 50 en 60 millimeter. 

De PC-maat is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de profielcilinder. Deze maat is onder andere afhankelijk van waar het insteekslot gebruikt wordt. De doornmaat kan je bepalen door de afstand van de voorplaat tot het hart van het krukgat te meten. Het merk slot dat je uiteindelijk koopt is dus vooral afhankelijk van de PC-maat en doornmaat die je nodig hebt. Bij een insteek bijzetslot hoef je alleen de doornmaat te weten.

3. Optimale beveiliging

De insteeksloten bieden een optimale beveiliging, aangezien ze van een SKG** keurmerk voorzien zijn. Dit wil zeggen dat ze minimaal 3 minuten beveiligd zijn tegen bijna alle inbraakmethodes, behalve kerntrekken. Op die manier ben je dus optimaal beveiligd. Wil je wel dat jouw woning beveiligd is tegen kerntrekken, dan kan je er een cilinderslot met SKG3 keurmerk bij aanschaffen. Kerntrekken komt namelijk veel voor en is binnen 1 minuut uitgevoerd als jouw deur er niet tegen beveiligd is.

Kies je dan ook nog voor kerntrekbeslag, dan ben je helemaal optimaal beveiligd, aangezien inbrekers dan zelfs afgeschrikt worden. Zo zal er een kleine kans zijn dat ze een inbraakpoging bij jouw woning of bedrijfspand zullen doen. Geen onrust en onveilig gevoel dus meer. Je kan met een gerust gevoel even een dag weg, naar het werk, op visite of op vakantie. Die 3 tot 5 minuten zal inbrekers namelijk te lang duren, waardoor ze een andere woning zullen zoeken om in te breken.

4. Diverse modellen

Er zijn ook diverse modellen insteeksloten. Zo heb je ze met een rechte en ronde voorplaat. Kies voor het model dat jou aanspreekt en bij jouw deur past. Heeft jouw oude insteekslot een rechts voorplaat, dan kan je wel het beste voor een rechte voorplaat kiezen. Anders zie je namelijk de vorm van het oude slot. Daarnaast is er ook een paniek insteekslot. Bij dit slot kan je wel volledig zelf de draairichting van de deur en de doornmaat aangeven. Dit slot wordt meestal gebruikt voor vluchtdeuren in gebouwen. De dagschoot is alleen niet omkeerbaar. 

Het insteekslot van Toplock is een model dat in Nederland veel gebruikt wordt en heeft een universele maatvoering. Hierdoor kan je het slot eenvoudig vervangen. Elk merk insteekslot buitendeur ziet er bovendien weer anders uit. Kies zelf voor het merk waarbij jij je goed voelt en welke in jouw smaak en binnen jouw budget beschikbaar is. Zo is een Dulimex insteekslot het goedkoopste en het Axa en Toplock slot het duurste, het Nemef slot ligt er tussenin. Het paniekslot is daarentegen nog duurder, aangezien deze de extra paniekfunctie heeft. Afhankelijk van de maat die jij nodig hebt en jouw wensen kan je het juiste slot kiezen.

5. Bijzet insteekslot

Als laatste kan je ook kiezen voor een bijzet insteekslot. Dit heeft als voordeel dat je een extra slot op jouw deur kan plaatsen, waardoor deze beter beveiligd is. Ze zijn bovendien ook met een rechte en ronde voorplaat beschikbaar en met een doornmaat van 50 en 60 millimeter. Daarnaast zijn ze zowel voor naar links- als naar rechtsdraaiende deuren geschikt. Door bij dit insteekslot hetzelfde type en merk cilinderslot aan te schaffen als het hoofdslot is gelijksluiting mogelijk. Zo kan je alle sloten op jouw deur met één en dezelfde sleutel bedienen. Geen gedoe met een zware sleutelbos.

De insteek bijzetsloten zijn beschikbaar van het merk Dulimex en Nemef. Voor een optimale inbraakwering plaats je 2 bijzetsloten. Het Dulimex bijzetslot is bovendien ideaal voor het vervangen van pensloten, want de voorplaat en kast hebben dezelfde maat. Zo hoef je alleen een cilindergat te boren en kan het slot al geplaatst worden. Het Nemef bijzetslot is voorzien van een soepele bediening. Een bijzet insteekslot is te combineren met veiligheidsrozetten en eurocilinders. Hierdoor heb je de perfecte beveiliging voor jouw woning.