Beton cire badkamer nadelen

Beton cire is sinds een aantal steeds populairder aan het worden, maar waarom eigenlijk?

Beton cire is veel flexibeler dan echt beton. Waar echt beton loeizwaar is, is beton cire dat niet. Dat heeft als voordeel dat je het op veel verschillende manieren kan gebruiken. Beton is zo zwaar dat het niet praktisch is om het als muurbedekking te gebruiken, omdat beton cire zoveel lichter is kan dat wel en is het zelfs één van de meest gebruikte toepassingen.

Beton cire kan gekleurd worden. Omdat beton cire gemaakt wordt door cement en hars te mixen is het heel eenvoudig om een pigment toe te voegen waardoor je veel meer kleuropties hebt dan bij regulier beton. Je kunt dus veel meer met beton cire dan met regulier beton. Als je dus een betonlook wil die erg flexibel is, is beton cire de perfecte oplossing.

Toch is beton cire niet voor iedereen de beste optie.

Er zitten een aantal nadelen aan. De meeste van deze nadelen die betrekking hebben tot de badkamer. Een aantal van de beton cire badkamer nadelen.

Omdat beton cire geen regulier beton is, maar een andere variant is het een stuk zachter. Echt beton is ontzettend hard, met als voordeel dat het niet snel krast. Beton cire krast een stuk makkelijker dan echt beton. De andere kant van deze zachtere medaille is dat het een stuk beter is in geluid dempen en dat het minder snel breekt dan echt beton.

Verschillende mogelijkheden

In tegenstelling tot producten als behang is beton cire naadloos. Dat is een voordeel omdat het makkelijk schoon te maken is, het nadeel daarvan is dat het erg moeilijk is om weg te halen. Stel dat je een tijd beton cire hebt gehad in je badkamer maar er op uitgekeken bent. Bij behang kun je het er simpelweg aftrekken en een nieuw behang ophangen, beton cire is niet zo eenvoudig, dat is een van de beton cire badkamer.