Dakinspectie

dak leggen

Goed zorgdragen voor je woning? Daar horen ook periodieke dakinspecties bij

Wanneer je over een eigen woning beschikt, dan voel je ongetwijfeld ook de verantwoordelijkheid om daar zo goed mogelijk voor te zorgen. Dit is uiteraard in de eerste plaats in je eigen belang. Een goed onderhouden woning is namelijk simpelweg prettiger om in te wonen dan een huis met veel gebreken. Verder is het zo dat je de woningwaarde op z’n minst in stand houdt wanneer je zorgt voor goed onderhoud. Ook hier kun je later alleen maar profijt van hebben. Afijn, een van de belangrijkste onderdelen van je woning is ontegenzeglijk het dak. De beschermende functie die daken bieden zijn eenvoudigweg onmisbaar. Het is dus absoluut aan te bevelen om af en toe een dakinspectie te laten uitvoeren door een goede dakdekker, ook preventief.

Waarom preventieve dakinspecties zo belangrijk kunnen zijn

Het zou kunnen dat je geneigd bent pas tot een dakinspectie over te gaan op het moment dat je problemen ziet. Dit is verklaarbaar gedrag, maar vergis je niet: voordat het tot een zichtbaar probleem of zelfs tot lekkage komt is er vaak al heel wat aan vooraf gegaan. Schade aan je dak ontstaat en ontwikkelt zich namelijk heel geleidelijk. Komt het op een gegeven moment tot lekkage, dan ben je dus eigenlijk al te laat. Met een tijdige dakinspectie (iets waarop de kans groot is als je dit bijvoorbeeld jaarlijks laat doen) zorg je ervoor dat sluimerende problemen al veel eerder worden opgemerkt. Deze problemen kunnen dan meteen in de kiem worden gesmoord.

dakinspectie

Inspecties kunnen ook gratis worden verricht

Zeker als er sprake is van een duidelijk zichtbaar probleem zijn de betere dakdekkersbedrijven vaak bereid om het inspectiegedeelte van hun service gratis te verrichten. Dit wetende hoef je dus in principe niet in zee te gaan met een dakdekker die voorrijkosten of inspectiekosten berekent voor ‘alleen’ het uitvoeren van een dakinspectie.