De auto wassen, dit heb je nodig

Een mooie auto, veel mensen geven veel om hun auto en deze moet er dan ook altijd spik en span bijstaan. Anderen geven er niets om en rijden in een auto die in geen jaar meer de wasstraat heeft gezien. Hoe kun je het beste je auto wassen? Er wordt wel eens gezegd dat de wasstraat een absolute no-go is voor je auto, dit hoeft echter niet waar te zijn. Een goede wasstraat met zachte wasborstels is ook geschikt om jouw auto mooi te wassen. Hierna zul je echter wel moeten zorgen voor de juiste nazorg. Een wax kan een goed idee zijn.

De auto met de hand wassen

Veel autoliefhebbers zweren er nog bij, de auto moet met de hand worden gewassen. Een spons, een emmer water en een sopje. Meer is er volgens vele niet nodig. Er zijn ook mensen die de auto eerst thuis al afspoelen met een hogedrukreiniger. Als men hiervan gebruik maakt moet men echter wel goed opletten dat de lak van de auto niet wordt beschadigd. Als deze te sterk staat afgesteld kan de lak van de auto worden beschadigd. Het is bij twijfel altijd beter even om op te zoeken wat het beste is voor uw auto en uw soort lak. Niet elke lak is hetzelfde en kan hetzelfde worden gewassen.

Het inhuren van een specialist

Voor wie geen zin heeft zelf aan de slag te gaan en de wasstraat niet vertrouwd is er altijd nog een derde optie; breng uw geliefde auto naar een specialist. Zij weten vaak wat het beste is voor uw auto en uw lak. Neem een lak met matte finish bijvoorbeeld, deze mag in de meeste gevallen absoluut niet in de wasstraat. Ook het gebruik van een hogedrukreiniger kan funest zijn voor een auto met een matte lak. Deze moet vaak uitsluitend met de hand en de juiste producten worden gewassen en behandeld. Het klinkt als veel gedoe voor uw auto, maar zo heeft u er wel nog jaren plezier van. Een auto van 10 jaar oud kan op deze manier nog schitteren alsof deze gisteren is aangeschaft.