De beste manieren om een natuurlijk interieur samen te stellen

hoekbank groen

Scandinavische stijl

Een Scandinavisch interieur heeft een natuurlijke uitstraling en oogt rustig. De kleuren in dit interieur zijn lichte houttinten, riet, pastelgroen, wit en taupe. De kleuren zijn licht en er wordt veel ruimte gecreëerd. Verder zijn lijnen strak en modern. Kleuren uit de natuur komen terug evenals potten met plantjes en schilderijen met strakke lijnen en patronen uit de natuur. Bij dit interieur staan gedroogde pluimen mooi in rieten vazen. We zien een salontafel van wit of licht hout en een hoekbank groen. Groen is een kleur die we in de natuur veel terug zien. Verder zijn witte en lichtgroene meubels mooi zoals een licht eikenhouten eettafel en lichtgroene of witte eetkamerstoelen. Ook de keuken is wit of in houtkleur.

hoekbank groen

Bohemain interieur

Deze trends zien we nog steeds veel terugkomen. Bohemain is creatief en natuurlijk. Een hoekbank groen staat perfect bij deze woonstijl. De stijl heeft veel kleurrijke prints zoals Marokkaanse tapijten. Ook zien we veel kamerplanten en sierlijke potten en riet. De stijl is vrij druk en de accenten liggen op typische specerij kleuren. De sfeer is gezellig en oriëntaals. Ook zijn vele contrasterende kleurencombinaties mogelijk. Sterke felle kleuren zijn geen uitzondering. Vintage meubels staan hier mooi bij. Banken en stoelen met kleurrijke bekleding en patronen. Ook veel gekleurde kussens vormen een eye-catcher. Bohemain is in uiteenlopende stijlen toepasbaar van wat rustiger naar wat drukker. Marokkaanse lampen staan zeer goed bij deze stijl.

Botanische woonkamer

Deze woonkamer staat 100% in het teken van de natuur. Overal staan prachtige kamerplanten met vaak exotische soorten. Veel voorkomend zijn eco tuinen in glazen potten en opgezette dieren en insecten. Kleuren als groen, beige, bruin en grijs komen vooral terug. Ook industriële vintage meubels staan goed bij deze woonstijl. Robuust massief hout met metalen zwarte frames. Ook whitewash/bakstenen muren met zwarte metalen stellingkasten vol met planten behoren tot dit interieur. Groen en houttinten staan centraal zoals boomstam tafels met nerven en een variatie aan muurplanten, hangplanten en vloerplanten. Een blanke laminaatvloer in bijvoorbeeld hout en visgraat staan mooi met een lichtgroen tapijt op de vloer. Licht hout of robuust hout legt mooie accenten tussen het groen.