De voordelen van infrarood verwarming in je woning

infrarood verwarmingen

Keuzes maken bij een eigen woning

Zit jij in de situatie dat je een eigen huis gaat betrekken en is dit nog een nieuw te bouwen exemplaar ook nog, dan heb je een boel keuzes te maken. Een daarvan is die van de verwarming. Hoe wil jij je huis gaan verwarmen? Je kunt dit natuurlijk op een traditionele manier doen zoals met centrale verwarming. Hierbij zorgen radiatoren verspreid over het huis voor de warmteregeling. Uiteraard in combinatie met een thermostaat.

Maar er is een andere optie die je misschien niet zo goed kent, maar die het overwegen zeker waard is.

Infrarood verwarming

Je kunt namelijk ook je huis verwarmen middels infrarood. Dit verwarmen gaat middels panelen. Je hebt om te beginnen wandpanelen. Deze wandpanelen kun je bevestigen aan de muren. Daarnaast zijn er ook panelen die je kunt monteren aan het plafond. Een combinatie van panelen aan de wand en panelen aan het plafond is overigens ook mogelijk.

Hieronder geven we een aantal voordelen van infrarood verwarmingen ten opzichte van andere verwarmingsmethodes.

infrarood verwarmingen

Energiezuinig

Het verwarmen met infrarood is energiezuinig. Als je bijvoorbeeld stookt met een centrale verwarming dan gaat er veel gas door. En gas is vrij duur, zeker op dit moment. Daarom kun je veel geld besparen door te verwarmen met infrarood verwarming. Overigens kun je ook een combinatie kiezen van verwarmen met een centrale verwarming en infrarood verwarmen. Zodoende kun je alsnog besparen op je stookkosten. Dit is bijvoorbeeld een goede optie als je een huis betrekt waarin al een centrale verwarming aanwezig is.

Montage is simpel

Het monteren van de panelen is niet moeilijk. Dit is bijvoorbeeld makkelijker dan het plaatsen van radiatoren. Qua montage is het dus laagdrempelig.

Lage aanschafkosten

Infrarood verwarmingen zijn qua systeem niet duur. Voor een relatief laag bedrag heb je een compleet verwarmingssysteem in huis.

Lange levensduur

Deze infrarood systemen staan bekend om hun lange levensduur. En dat is wel zo fijn natuurlijk als je ergens in investeert.

Comfortabele warmte

De warmte die infrarood verwarming afgeeft is comfortabeler dan die van een cv installatie bijvoorbeeld. Dit komt omdat de massa verwarmd wordt en niet de lucht.