De zoektocht naar een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer, dat is niet iets om licht over te denken. Niet alleen is het toch een flinke investering, ook is het een keuze waar u toch minimaal een aantal jaar mee zal moeten leven. Een vloer vervang je immers niet zomaar. Daarom is het zaak goed na te denken over wat voor soort vloer u in huis haalt. Wilt u bijvoorbeeld dat uw vloer stevig, krasbestendig en snel schoon te maken is? Ga dan voor een tegelvloer. Dat u daar tegenwoordig alle kanten mee op kan, laten wij graag aan u zien.

Afmeting en kleurtint

Welke kleur vloertegel u ook zoekt, welk type en welke grootte: uw ideale tegelvloer is nooit ver weg. Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod van een specialist als De Vloerenman, die vloertegels in alle soorten, maten en kleuren aanbiedt. Via de website kunt u heel gemakkelijk aangeven welke afmeting, kleurtint en eventueel merk u zoekt, en het handige programma toont u precies de tegels die bij uw wensen en eisen passen. En de mogelijkheden zijn op dat gebied haast eindeloos. Een tegelvloer ziet er tegenwoordig lang niet altijd meer uit als een standaard tegelvloer.

Hout, maar toch een tegel

Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen voor de betonlook te gaan. Helemaal passend bij de industriële interieurtrend. Zo’n tegelvloer met betonlook past perfect bij uw robuuste tafels, stoelen, dressoir en bank, en biedt u tegelijkertijd alle voordelen van het hebben van tegels. Maar wist u dat u ook voor een houten look kan kiezen? Tegels met een houtlook

zijn ideaal voor iedereen die wel zoekt naar de warme look van een houten vloer, maar geen last wil hebben van vlekken of koude voeten. Ideaal: tegels zijn veel beter te combineren met vloerverwarming. Deze trend zien we tegenwoordig al terug in keukens, woonkamers en de hal.

Een parketvloer met alle gemak van tegels

In het verlengde van tegels met houtlook ligt het keramisch parket. Deze vloerbedekking is haast niet te onderscheiden van een echte parketvloer, behalve wanneer het het gebruiksgemak betreft! Een keramische vloer hoeft, anders dan parket, niet elk jaar geschuurd en geolied te worden om in een optimale staat te blijven, en is ook nog eens heel eenvoudig schoon te houden. Kortom: u heeft alle charme van een houten vloer, in combinatie met alle voordelen die keramische vloerbedekking met zich meebrengt. Zo ziet u: een tegelvloer hoeft er tegenwoordig helemaal niet meer uit te zien als een tegelvloer!