Een slimme brievenbus, hoe werkt het en is het nodig?

Niets is vervelender dan dat je iets online hebt besteld en de pakketdienst vervolgens aan je deur staat, terwijl je niet thuis bent. Dat houdt dan in dat je het pakketje ergens weer moet ophalen. Dit kan bij je buren of bij een postkantoor wezen. Misschien heb je al wel eens meegemaakt dat als je een pakketje moet ophalen ze het kwijtgeraakt zijn. Dat is erg vervelend. Om die ellende te kunnen vermijden is er de slimme brievenbus. Maar hoe werkt zoiets?

Hoe werkt de slimme brievenbus?

Zit je erover na te denken om een slimme brievenbus aan te schaffen? Eigenlijk is het een brievenbus die vierentwintig uur per dag zeven dagen per week de pakjes voor jou ontvangt. Hierdoor hoef jij dus helemaal niet thuis te wezen als er een pakketje die dag bezorgd wordt. De koerier hoeft alleen maar jouw pakketje in de box te leggen en je hebt je bestelling ontvangen.

De instructies

Als je online bestelt hoef je alleen maar een instructie mee te geven voor de koerierdienst. Hierdoor zal de levering sneller verlopen. Het is niet alleen makkelijk maar daarnaast ook nog eens veilig. Een slimme brievenbus kun je bij verschillende aanbieders afsluiten. Over het algemeen is de slimme brievenbus via je smartphone via de app te bedienen. Meestal gebeurt dit met een eenmalige code of met een wachtwoord. Hierdoor geef je de bezorger toestemming om de pakketjes in de box te leggen.

Enkele voordelen

Het is natuurlijk een voordeel om niet eerst naar je buren of het postkantoor te hoeven om je pakketje in ontvangst te kunnen geven. Dit is niet het enige voordeel. Er zijn nog veel meer voordelen aan de slimme brievenbus.

Ga moeiteloos te werk

Krijg je een pakketje en kijk je de brievenbus meerdere keren per dag na? Of hou je het pakketje in de gaten via de track and trace? Dat is vanaf nu niet meer nodig met de slimme brievenbus. Via de slimme mailbox kun je het in de gaten houden. Je krijgt namelijk een melding op je smartphone zodra je pakketje is afgeleverd of is opgehaald. Hierdoor weet je zeker dat de koerier geweest is. Hierdoor maak je het jezelf en de koerier een stuk makkelijker.

Passende brievenbus

Je wilt niets liever dan een deurbel, gevel- of grondverlichting en huisnummer die bij je past. Daarnaast kan de box op maat gemaakt worden, zelfs om eventueel later te kunnen uitbreiden. Hierdoor kun je een passende slimme brievenbus creëren zoals jij wilt. Dat is toch te gek?

Het milieu

Je hoort het steeds vaker dat de levering van de pakketjes nogal drastisch zijn gestegen de afgelopen jaren. Doordat er vele koeriers onderweg zijn om de pakketjes op te halen en te leveren wordt er heel wat CO2 uitgestoten. Dit is een hele impact op het milieu. Door een slimme brievenbus aan te schaffen zal de uitstoot verminderen. Dat heeft te maken met dat de pakketbezorger en jij geen extra kilometers hoeven te rijden om het pakketje af te leveren of op te halen.