Help ik heb mezelf buitengesloten!

Het is veel mensen vast wel eens overkomen en als het je nog nooit is overkomen zal het je vast een keer gebeuren. Mij overkwam het afgelopen zaterdag. Ik trok nietsvermoedend de deur achter me dicht, want ik ging naar de sportschool. Eenmaal bezweet terug gekomen bij me voordeur kwam ik erachter dat ik m’n sleutel niet bij me had. En ik wist precies waar hij lag, binnen! En daar begon alle ellende. Ik zal je alles besparen, maar wil je wel enkele tips geven, zodat dit alles jou allemaal wat makkelijker verloopt.

Loop even om je huis heen

Het is natuurlijk geen goede gewoonte om ramen of deur open te laten staan, maar in deze situatie zou het je een hoop ellende kunnen besparen. Loop even om je huis heen en voel aan alle deuren of ramen of ze echt goed dicht zitten, misschien heb je de mazzel dat er eentje open staat en je gewoon weer naar binnen kunt gaan!

Creatief met een colafles

Deze tip kreeg ik van een vriend toen ik het hem vertelde. Als je zonder sleutels je huis verlaat kun je de deur ook niet dichtdraaien. Dit betekend dat hij op het dagslot zit en deze kun je met een colafles soms makkelijk openmaken! Als je een stuk uit de fles knipt kun je dit tussen je kozijn schuiven. Dit kan ook als je een elektrische deuropener op je slot hebt zitten. Als dit is gelukt probeer de fles dan langs het slot te halen en wie weet springt hij open! Als je dit hebt gedaan zal je ook gelijk nooit meer je deur niet dichtdraaien, inbrekers komen zo namelijk ook makkelijk binnen!

Bel een slotenmaker

Mocht dit alles nou geen succes opleveren. Bespaar jezelf dan de verdere moeite en bel een slotenmaker. Het is natuurlijk moeilijk je verlies te nemen, maar door een slotenmaker te bellen zal je alles snel weer kunnen vergeten. Ik heb zelf uiteindelijk een slotenmaker uit den haag gebeld. Deze was snel ter plaatse en heeft alles snel kunnen maken.