Het plaatsen van een Photinia Fraseri Red Robin

De Photinia Fraseri Red Robin wordt ook nog wel eens een Glansmispel genoemd. De prachtige kleuren wat deze plant heeft is subliem. Bovendien kan hij in iedere tuin worden geplaatst. Echter zal je wel met een paar punten rekening houden tijdens het poten van deze planten.

Wanneer je de glansmispel gaat plaatsen zal je de locatie in de tuin moeten bepalen. Volledig in de volle zon zetten is voor geen plant geschikt. Vervolgens graaf je een gleuf die twee keer groter is dan de kluit zelf. Als je dat hebt gedaan leg je de Photinia Fraseri Red Robin even op zijn kant. Je haalt aan de onderzijde van de kluit een laagje zand vanaf zodat de wortels vrij komen te liggen. Plaats dan pas de glansmispel in de grond! Wanneer je dit op de juiste manier doet zal je merken dat de plant hierdoor beter zijn wortels kwijt kan. 

Wanneer je de kluit in de grond hebt geplaatst is het belangrijk om twee keer water te geven. Wacht even na de eerste keer dat het water volledig is opgenomen alvorens je de tweede keer water gaat geven. 

Photinia Fraseri Red Robin

Onderhouden van een glansmispel

Het beste wat je kunt doen is in de winterperiode gaan snoeien. Dan is de plant volledig in rust en kun jij het geheel naar vorm snoeien. Met deze plant heb jij het gehele jaar door een schitterende haag en hier hoeft weinig onderhoud voor verricht te worden.