Het wassen van en dekbed

Wanneer je een Polyester Dekbed hebt is het belangrijk om deze regelmatig te luchten. Dit kun je doen door ‘s ochtends wanneer je opstaat het dekbed goed uit te schudden en vervolgens opgevouwen aan het voeteneind van het bed neer te leggen. Mocht het mooi weer zijn dan kun je het dekbed ook af en toe buiten ophangen. Door het dekbed regelmatig goed te luchten voorkom je dat zich een vochtige omgeving vormt. Hiermee voorkom je vervolgens weer dat huisstofmijt zich in het dekbed gaat vestigen. Buiten het luchten van een Polyester Dekbed is het echter ook belangrijk om deze met enige regelmaat te wassen.

Wassen in de wasmachine

Hoe vaak je een dekbed precies moet wassen hangt af van het soort dekbed dat je hebt maar ook of je gevoelig bent voor allergieën. De meeste dekbedden kun je gewoon in de wasmachine wassen. Het kan echter voorkomen dat het dekbed te groot is voor de wasmachine die je tot je beschikking hebt. In dit geval kun je kijken of er in de omgeving een grotere wasmachine is die je hiervoor kunt gebruiken. Deze grotere wasmachines hebben ze onder andere bij de wasstraat staan. Mocht dit bij jou niet het geval zijn dan kun je het dekbed ook wegbrengen om hem te laten wassen door een bedrijf.

Met de hand wassen

Het is alleen niet voor iedereen even makkelijk om een dekbed naar bijvoorbeeld een wasstraat te brengen om hem daar te wassen. Het laten wassen door een bedrijf kan juist weer te duur zijn. Een andere hele makkelijke oplossing is om het dekbed gewoon zelf met de hand te wassen. Dit kun je doen in een badkuip, je laat de badkuip voor een deel vollopen met water en vervolgens voeg je wat wasmiddel toe. Door dit goed in te wrijven en eventueel een aantal keer het water te verversen kun je al het vuil uit het dekbed krijgen. Tenslotte hoef je het dekbed alleen nog op te hangen en te laten drogen.