Jarenlang plezier van je visgraat vloer vinyl door het juiste onderhoudt

vinyl visgraat

Fris uitziende vinyl vloeren zijn een wonder van moderne productie- en ontwerptechnologieën. Ze zijn ideaal uit hygiënisch oogpunt, relatief goedkoop, veelzijdig en onderhoudsarm. Maar dat betekent niet dat je aan een visgraat vloer vinyl visgraat geen omkijk zult hebben, dit soort vloeren vereist regelmatig meegenomen te worden in je routine schoonmaak. Regelmatig een vloeronderhoud inplannen met de juiste vloer reinigingsproducten voorkomt problemen en verlengd de levensduur van de vloer.

vinyl visgraat

Basisonderhoud

Als het gaat om vuil, stof en morsen van vloeistoffen(koffie, limonade, etc.) dan hebben vinylvloeren het perfecte oppervlak om het direct op te kunnen ruimen. Wacht nooit te lang, want nalatigheid bij simpel basisonderhoud zal echter kunnen leiden tot slijtage en mogelijke verkleuring. Het beste is om schoonmaak in drie stappen te verdelen:  • Gemorste vloeistof. Niet wachten met opruimen om beschadiging te voorkomen, maar veeg zo vlug mogelijk weg met een dweil of vochtige doek.

  • Stofzuig regelmatig. Laat naar binnengelopen vuil, stof en zand niet ophopen om schuren te voorkomen. Gebruik een zachte bezem of stofzuiger met een borstel aan de zuigmond om schuren te voorkomen.

  • Vochtig dweilen. Smijt geen emmer water neer, maar gebruik een vochtige dweil. Gebruik een door de fabrikant geadviseerd reinigingsmiddel, voor een diepere reiniging wat het oppervlak helpt te herstellen.

Voorkom beschadiging vooraf door:  • Deurmatten. Wanneer je direct van buiten op de vinylvloer binnenkomt is het verstandig om een inloopmat neer te leggen. Hiermee vang je het eerste straat vuil en vocht op om inloop sporen te voorkomen. Misschien ook handig om kleine matten bij toegangsdeuren van badkamer en keuken te gebruiken. Probeer zoveel mogelijk vuil overdracht te verminderen.

  • Gebruik matten die ademen. Geen matten met een latex of rubberen onderkant. Als er vocht onder komt krijgt het niet de kans om weg te gaan. Dit kan gaan leiden tot permanente vlekken.

  • Voorkom krassen. Moet de ruimte nog ingericht worden en wordt daarbij een meubelkarretje gebruikt, kijk dan wel of er rubber zwenkwieltjes onder zitten. Gebruikt viltglijders onder tafel-, stoel-, en meubelpoten. Het maakt het verplaatsen makkelijk en voorkomt krassen.

  • Verplaatsen van zware objecten. Koelkasten, wasmachines, fornuizen, en dergelijke kunnen zwaar zijn. Met hun kleine pootjes kunnen ze voor behoorlijke beschadigingen zorgen. Het plaatsen op hun eindbestemming eindigt meestal schuivend, gebruik een stuk multiplex voor het laatste stukje om krassen te voorkomen.

Tot slot: Een visgraat vloer vinyl heeft een polyurethaan coating waardoor het glanst. Gebruik dus geen wax, omdat deze niet zal hechten aan de coating. Het wordt eerder een puinhoop wat je weer moet schoonmaken. Als de vloer een beetje zijn glans verliest gebruik dan een speciaal daarvoor in handel zijnde polijstmiddel.