Meer duidelijkheid door een bouwtechnische keuring

Wanneer je een huis gaat kopen of huren zal het doen van een bouwtechnische keuring je meer duidelijkheid geven van de staat van de woning. Tijdens de keuring komen sowieso de verborgen gebreken van de woning aan het licht. Een bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundig expert. Je bent dan verzekerd van een objectieve beoordeling van de woning.

Wat zijn de kosten van een keuring?

De kosten van een keuring kunnen altijd variëren. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning.

Wanneer een bouwtechnische keuring?

Wanneer je van plan bent een huis te kopen dan kan je een keuring laten doen op verschillende momenten. Je kan het laten doen tijdens de onderhandelingen met de verkoper. Voordat je een definitief besluit neemt om een huis te kopen dan kan je dus eerst een keuring laten uitvoeren. Je loopt dan wel het risico dat de verkoper het huis kan verkopen aan iemand anders. Je kan het ook doen tijdens de drie dagen die je krijgt als bedenktijd nadat het koopcontract is ondertekend door jou en de verkoper. Je hebt dan ook de mogelijkheid om de overeenkomst zonder een reden op te geven kosteloos laten ontbinden. Je kan het ook uitvoeren nadat je het contract hebt getekend. Je kan dan de uitkomst van de keuring meenemen als een voorwaarde voor ontbinding in het koopcontract.

Een bouwtechnische keuring doen voor het verkopen van het huis

Wanneer je van plan bent je huis te verkopen dan kan je zo een keuring laten uitvoeren. Met deze handeling laat je aan potentiële kopers zien wat de staat is van het huis. Als je het huis nog aantrekkelijker wilt maken dan kan je als verkoper bepaalde geconstateerde gebreken zelf herstellen. Het is ook aan te raden om tijdens de keuring aanwezig te zijn. Je krijgt dan gelijk een overzicht van de conditie waarin het huis zich verkeert. Uiteindelijk zal de inspecteur na zijn werk een rapport opstellen. Daarin krijg je een volledig overzicht dan verschillende gebreken of verborgen gebreken die hij tijdens zijn inspectieronde in en rondom het huis heeft geconstateerd.