Spiegels

houten spiegels

Spiegels zijn altijd te vinden in huizen of je nou een bepaald interieur volgt of je willekeurig een spiegel ergens neerzet of ophangt. Als je een spiegel ophangt in een kamer, voeg je een basiselement toe aan je huis. Wanneer men opzoek is naar de juist plek om een spiegel te plaatsen moet deze eerst kijken naar de reflectie, wat dan ook de reflectie is moet het waard zijn om twee keer gezien te worden in de kamer. Ook is er in de badkamer altijd een spiegel zwart te vinden, je kan er niet zonder leven. Het scheren of het opzetten van make-up gebeurt merendeels boven de wasbak.

Soorten spiegels

Er bestaan verschillende soorten spiegels met verschillende grootten en maten. Denk bijvoorbeeld aan kleine spiegels die gezet kunnen worden op je bureau of kaptafel. Ook zijn er klein handtas spiegels die makkelijk overal mee te nemen zijn. Zo heb je ook hele grote spiegels die een hele muur in beslag nemen en die een reflectie van heel de ruimte geven. Zo zijn er ook verschillende kleuren en de populairste spiegel is spiegel zwart. De kleur zwart is tijdloos en kan overal aan toegevoegd worden. Het is bijna nooit een probleem om een zwarte spiegel te plaatsen. Deze kleur kan zowel in lichte als donkere kamers.

Tips

Op het internet zijn er talloze tips en tricks om je spiegels te plaatsen. Spiegels dienen niet alleen als decoratie elementen of alleen voor de functie maar ook voor een illusie. Door dit element lijkt je ruimte vaak groter te zijn dan dat het is. Naast de gebruikelijke plekken voor een spiegel kan men spiegels ook plaatsen in de woonkamer, tegenover de eettafel of op de gang. Er wordt vaak gesproken over vierkant en rechthoekige spiegels, deze zijn tijdloos en passen volgens veel inrichters meer in huis dan de ronde spiegels. Ook is het van belang de spiegels altijd schoon te houden.