Verblijven in een vakantiehuis in de Sallandse Heuvelrug

vakantiehuis Sallandse heuvelrug

Met het zomerweer dat steeds meer van zichzelf laat zien wordt het nemen van een tripje een steeds leuker idee. Maar hiervoor hoef je niet naar het buitenland te gaan gelukkig, zo is het ook mogelijk om een vakantiehuis Sallandse heuvelrug te boeken voor een weekendje, of langer. Nederland heeft ook genoeg mooie natuur te bieden, je moet alleen vinden waar het is! En zo’n plek is de Sallandse Heuvelrug. De natuur hier is eindeloos, met de mooiste uitzichten, en zo ver hoef je er dus niet eens voor te reizen! Zo kun je lekker een weekendje wandelen, maar is het ook een leuke plek om te fietsen of zelfs te mountainbiken.

vakantiehuis Sallandse heuvelrug

Activiteiten in de Sallandse Heuvelrug

Of je nou met kinderen komt, als een stelletje, of in je eentje, er valt genoeg te beleven in de Sallandse Heuvelrug en gebied. Zo heb je een plek waar je zowel Staatsbosbeheer, als het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, het Centrum voor Natuur en Milieueducatie, Sterrenwacht Hellendoorn en het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug allemaal kan vinden! Ook heb je het Natuurmuseum Holterberg, dat bekend staat om de natuurdiorama’s. Ook biedt het museum leuke activiteiten voor zowel jong als oud in het museum en buiten op de Holterberg. 

Activiteiten in de flora en fauna

Wanneer je op zo’n mooie plek bent is het natuurlijk zonde om niet van de natuur te genieten. Gelukkig is er genoeg te doen! Als je graag vroeg opstaat, is dauwtrappen iets voor je, dit begint namelijk al om half vijf ‘s ochtends! Met een gids wandel je door de bossen en over de heidevelden, en kijkt naar hoe de zon opkomt. Bevindt je je liever op het water? Dan is het ook mogelijk om te dauwpeddelen! Je gaat met een kano vanaf 6 uur ‘s ochtends het water op en ziet de natuur ontwaken terwijl je op het water zit.