Verschillende soorten douches: welke kies je?

regendouche

De douche is een van de belangrijkste elementen in de badkamer. Het is vaak een van de eerste onderdelen die voor een badkamer wordt gekozen. Tegenwoordig zijn er douches verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het uitkiezen van de juiste douche kan daarom nog een hele opgave zijn. In dit blog helpen wij je met het maken van je keuze.

De regendouche

Ben je op zoek naar een douche met een luxe uitstraling? Dan is de regendouche zeker geschikt! Je krijgt hierdoor meteen het gevoel dat je in een luxe hotel of sauna aan het douchen bent. Deze douche heeft een grote douchekop die zorgt voor een brede waterstraal. Zo sta je altijd met je hele lichaam onder de douche en krijg je dus geen last van een koude rug. Dit werkt heerlijk ontspannend. Bij dit type is het ook mogelijk om een douche te hebben zonder verticale stang. Dit zorgt voor een frisse uitstraling die goed past in een moderne badkamer.

regendouche

De douchekabine

Een douchekabine is, zoals het woord al doet vermoeden, een gesloten kabine met een douche er in. Hierdoor wordt de warmte goed vastgehouden, ook nadat de douche is uitgezet. Bovendien beschermen ze de rest van de badkamer tegen spatwater uit de douche. Naast de bekende vierkante douchekabines zijn er ook kwartronde exemplaren. Deze nemen wat minder ruimte in beslag. Handig voor in een kleinere badkamer.

De tweepersoonsdouche

Een nieuwe trend op badkamergebied is de tweepersoonsdouche. Dit is een douche met twee losse douchekoppen die ruimte biedt voor twee personen. Leuk voor mensen die graag samen onder de douche gaan. Bovendien bespaar je in de ochtend tijd als je niet hoeft te wachten tot je partner klaar is met douchen. Nadeel is dat dit type douche heel veel water verbruikt.

De inloopdouche

Een inloopdouche wordt vaak geplaatst in de hoek van een badkamer. Dit douchetype ligt gelijkvloers met de rest van de badkamer, waardoor er geen douchebak aanwezig is. In veel gevallen is er geen douchedeur of douchegordijn aanwezig en wordt de douche doormiddel van een glazen wand afgescheiden van de rest van de badkamer. Voordeel is dat u gemakkelijk in deze douche stapt. Een nadeel is dat de tegelvloer van een inloopdouche erg glad kan worden.