Voor- en nadelen van een tegelvloer

Wanneer je een woning gaat inrichten is het belangrijk om goed over de vloer na te denken. Laat je de huidige vloer liggen of kies je ervoor om een volledig nieuwe vloer erin te leggen. Het aanleggen van een nieuwe vloer kan veel tijd, geld en moeite kosten. Het is dan dus ook belangrijk dat je direct de juiste keuze maakt en een vloer kiest die bij jou past. Elke vloerdoort heeft zijn eigen voor- en nadelen en daarom is het handig om deze door te nemen, in dit artikel vertel ik meer over de tegelvloeren.

Voordelen

Om te beginnen zien de meeste tegelvloeren er prachtig uit. Stenen zijn natuurlijk natuurproducten en daarom zien ze er uniek en mooi uit. Er zijn dan ook verschillende soorten tegelvloeren, zo heb je Metropol tegels en Venis tegels, met beide een totaal andere uitstraling. Veel mensen vinden tegelvloeren perfect passen bij hun moderne huisstijl, maar in andere huisstijlen kunnen de tegelvloeren ook prima van pas. De vloeren zijn enorm makkelijk schoon te maken met wat water en zeep. Hierdoor hoef je weinig moeite te doen om de vloeren schoon te houden. De vloeren gaan dan ook enorm lang mee wanneer je ze goed onderhoud.

De nadelen

Natuurlijk heeft ook de tegelvloer zijn eigen nadelen. Het grootste nadeel voor mensen met kinderen is dat de vloer enorm hard is en daarom een beetje gevaarlijk kan zijn. Vooral wanneer de vloer glad is kan je enorm pijnlijk wegglijden en daarom is het geen handige vloer voor kleine kinderen. Verder kan de vloer in de winter enorm koud aanvoelen, maar dit kan je gelukkig verhelpen door vloerverwarming aan te schaffen.

Over het algemeen zijn de tegelvloeren enorm mooie vloeren die in veel woningen passen.