Waar je op moet letten bij een nieuwe keuken kopen

Een nieuwe keuken kopen is een hele uitdaging. Je kunt er heel makkelijk dagen voor uittrekken om te bepalen welke keuken nu echt bij je past. Er zijn een aantal zaken bij een keuken kopen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je meer over waar op letten bij een nieuwe keuken kopen. De tips die je hier vindt zijn speciaal opgesteld voor showroombezoek en zijn toepasbaar op alle keukenzaken. 

Dek je in voor keukenproblemen bij een nieuwe keuken kopen

Het is niet heel prettig, maar elke nieuwe keuken oplevering bevat minstens een aantal fouten. Je kunt stellen dat een keuken nooit in één keer foutloos wordt afgeleverd. De reden hiervoor is omdat een keuken uit veel onderdelen bestaat en dat maakt de kans op fouten groot. Ook bij jouw nieuwe keuken. Wees gerust, het gaat meestal niet om hele grote fouten. Desalniettemin is het slim om je vooraf in te dekken. Vraag daarom altijd voordat je een keuken gaat kopen een rechtsbijstand aan. Dat doe je al voor een paar euro’s per maand. Dit geldt voor zowel een keuken kopen in Nederland, maar ook Duitsland of België.

Neem kennis van je keukenruimte

Het is van essentieel belang om je keukenruimte te kennen bij het kopen van een nieuwe keuken. Heb je namelijk de keukenruimte in je hoofd zitten dan zullen er meer fouten worden voorkomen tijdens het plaatsen. Handig is om dan ook altijd je keukenruimte van tevoren te meten. Dit inmeten kan je het best laten doen door een specialistische monteur. Maar ook deze specialistische monteur kan fouten maken, omdat een keuken laten inmeten een bijzonder complex werk is. 

Wijzig niets aan je keukenontwerp tijdens een keuken kopen

Wil je wijzigingen aanbrengen aan je keuken dan kan dit een tijdrovende klus zijn. Naast dat het tijdrovend is kunnen er financiële gevolgen aan vast zitten bij de offerteprijs. Een tip is daarom nooit je keukenontwerp te wijzigen voordat de onderhandelingen beginnen. Moet er toch iets gewijzigd worden dan moet je in detail weten wat er precies gewijzigd moet worden. Kortingen kunnen namelijk omlaag worden geschroefd zonder dat je daar weet van krijgt. En uiteindelijk betekent dit, dat je meer moet betalen tijdens een nieuwe keuken kopen.

Dit is wat een keukenadviseur altijd probeer tijdens een nieuwe keuken kopen

Aan te raden is om je nooit defensief op te stellen tijdens een nieuwe keuken kopen. Een keukenadviseur doet gewoon zijn werk en probeert voor de verkoop te zorgen. Nadat de keukenofferte is besproken heeft de verkoper meestal de tijd nodig om het verkoopgesprek te houden. Daarom is het altijd belangrijk om heel vriendelijk te blijven en vooral voor een aangename ontspannen sfeer te zorgen. De aanschaf van een keuken neemt nu eenmaal veel tijd in beslag en daar moet je dan ook rekening mee houden. Niemand wordt heel blij van scheve gezichten en zorg dat je niet geïrriteerd raakt.