Waar moet jij opletten wanneer je een notaris uit kiest?

Een notaris kan je op verschillende momenten in je leven nodig hebben, bijvoorbeeld bij het kopen van een woning. Het is dan ook belangrijk dat je op zoek gaat naar een notaris die goed bij jouw situatie past. Wanneer je een notaris gaat zoeken moet je op een aantal aspecten letten. In dit artikel vertel ik daar meer over.

De locatie van de notaris

Om te beginnen is de locatie van de notaris erg belangrijk. Het kan namelijk zo zijn dat je voor bepaalde zaken even langs het kantoor moet gaat. Denk hierbij aan bijzonderheden rondom de koop of bijkomende juridische zaken, zoals het opstellen van een samenlevingscontract. Het is dan een stuk makkelijker om een notaris in de buurt te hebben. Zo is een notaris in Eindhoven ideaal voor Eindhovenaren.

De prijs

Notarissen bepalen allemaal zelf hun tarieven en daarom is het belangrijk dat je de goedkoopste notaris vindt. De prijzen van notarissen kunnen enorm verschillen en daarom raden we aan om verschillende offertes aan te vragen om deze met elkaar te vergelijken.

De communicatie

Je hebt in het proces veel contact met je notaris en daarom is het altijd belangrijk dat je een goede klik hebt met deze persoon. Ga dus op zoek naar iemand waarmee je goed kan praten en die jouw gedachtes begrijpt.

Werktijden

Veel mensen moeten zelf ook werken en daarom is het handig om de werktijden van een notaris te checken. Het kan handig zijn om een notaris te kiezen die buiten jouw eigen werktijden werkt. Zo kan je makkelijk op bezoek gaan zonder dingen af te zeggen.