Waarom een glazen terrasoverkapping?

terrasoverkapping van glas

Om het hele jaar door van je tuin te kunnen genieten, is een terrasoverkapping van glas een goede optie. Met deze overkapping kan je in combinatie met een verwarming voor de koude dagen het hele jaar door van je terras gebruik maken. Het frame van de overkapping is gemaakt van hout of aluminium en de wanden zelf uiteraard van glas. Maar waarom zou je een glazen terrasoverkapping kopen?

Voordelen van een terrasoverkapping van glas

Als eerste is een glazen wand onderhoudsvriendelijk en kan het goed tegen verschillende weer typen zoals regen of hagel. Daarnaast is glas ook niet vatbaar voor schimmel en mocht het glas zelf dan toch vies zijn is het eenvoudig schoon te maken. Het schoonmaken kan met veel soorten producten en kost minder werk dan het schoonmaken van hout of aluminium. Daarnaast kan je altijd naar buiten kijken omdat het glas transparant is. Hierdoor ontstaat er een gevoel van meer ruimte maar zit je toch beschut van je tuin te genieten wanneer het regent. Bij slecht weer kan je dus alsnog buiten zitten dankzij de overkapping met eventueel een extra kachel of verlichting. Deze Terrasoverkapping kan daardoor een extra ruimte geven aan je huis waar je altijd kan zitten. Hierdoor kan het gezien worden als een tweede woonkamer.

terrasoverkapping van glas

Prijs en soorten overkappingen

De terrasoverkappingen zijn in verschillende uitvoeringen mogelijk met ieder zijn eigen prijs. De gemiddelde kosten voor een overkapping is russen de 3000 en 7000 euro. Hierbij hangt het uiteraard er wel vanaf welke soort overkapping je wilt. Zo zijn er de standaard of maatwerk overkappingen. Bij een maatwerk overkapping wordt deze volledig gemaakt op basis van jouw voorkeuren en smaak. Er is ook nog verschillende keuze qua glas. Zo is er bijvoorbeeld driedubbel gelaagd glas wat goed is tegen zware neerslag en beter bestand is tegen geluid. Het is ook mogelijk om het felle licht van de zon tegen te houden met speciaal glas. Kortom een glazen terrasoverkapping kan helemaal gepersonaliseerd worden en is daarom geschikt voor iedereen die het hele jaar door van zijn tuin wil genieten.