Wacht niet te lang met de aanschaf van een nieuwe cv-ketel

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is ongeveer 15 jaar. Als deze periode voorbij is, zult u uw ketel dan ook moeten vervangen. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans is dat de ketel problemen gaat opleveren. De ketel slijt namelijk ieder jaar meer en dit wordt op den duur gevaarlijk. Het grootste gevaar is dat er koolmonoxide vrijkomt, dit is erg slecht voor uw gezondheid. Als de lek groot is, is het zelfs mogelijk om te overlijden aan koolstofmonoxidevergiftiging. Dit is natuurlijk een uiterst geval, het is alleen wel belangrijk dat u het risico zo veel mogelijk beperkt. Wilt u veilig wonen, dan zult u niet moeten wachten met het vervangen van de ketel. 

Besparen op uw energierekening

Een oude cv-ketel verbruikt meer dan een nieuwe ketel. De ketels van nu worden namelijk steeds zuiniger gemaakt. Door een ketel van 15 jaar oud te vervangen voor een zuinige nieuwe ketel verbruikt u al snel 15% minder gas. Dit zult u ook wel merken aan uw energierekening, die is namelijk ook lager. Door deze besparing kan het slim zijn om niet te lang te wachten met het kopen van een nieuwe ketel. U moet wel een flink bedrag investeren maar uiteindelijk zijn uw vaste lasten weer een stukje lager. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu als u minder gas verbruikt. 

Cv-ketel huren of kopen

De kosten van een cv-ketel lopen al snel op, sommige mensen hebben dan ook het geld niet om een nieuwe ketel te kopen. Gelukkig is een cv-ketel huren tegenwoordig ook mogelijk. Voor veel mensen in Nederland biedt deze optie uitkomst. U kunt een vast bedrag per maand betalen zonder een hoge investering vooraf. Hierdoor kunt u alsnog profiteren van de voordelen van een nieuwe ketel . 

Laat uw cv-ketel onderhouden

Als u een ketel heeft die al flink wat jaartjes oud is, zult u deze goed moeten onderhouden. Het is slim om dit door iemand anders te laten doen. Een cv-monteur kan u hier perfect bij helpen, hij ziet het direct als er iets mis is of als de ketel echt vervangen moet worden. Voor dit onderhoud kunt u zelfs een abonnement afsluiten. Om de zoveel tijd komt er dan iemand langs om uw cv-ketel te checken. Hoe vaak dit is, verschilt per ketel, deze informatie zult u dus zelf op moeten zoeken. 

Wacht dus niet te lang met het vervangen van uw cv-ketel, een nieuwe ketel heeft namelijk veel voordelen. Ondanks de investering vooraf is een nieuwe ketel het zeker waard. Wanneer u geen hoge investering kunt doen is het huren van een cv-ketel misschien wel de beste optie.