Wat is de beste douchekop regendouche? 

Een regendouche biedt extra comfort! De brede douchekop zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt, dat je doucht in een warme tropische regenbui. Een heerlijke sensatie! Echter, moet je er wel rekening mee houden dat er veel verschil in kwaliteit is als het gaat om douchekoppen voor een regendouche. Bovendien bestaan er ook allerlei vormen, maten en soorten. Wat is de beste douchekop regendouche? We geven je hier tips voor waar je op moet letten bij het shoppen naar de beste badkamer onderdelen! 

Een praktische opbouwset met douchekop regendouche

Je kunt met enkele aanpassingen gemakkelijk elke douche omtoveren tot een regendouche. Dat doe je door de gewone douchekop te vervangen door een douchekop regendouche. Daarvoor kies je voor een praktische opbouwset, die gemakkelijk te monteren is in elke doucheruimte. Deze opbouwsets zijn vaak niet alleen voorzien van een douchekop regendouche, maar eveneens van een aparte handdouche met een doucheslang. Dat is extra handig. Daarnaast zijn ze voorzien van een thermostaatkraan met een omstelknop, zodat je gemakkelijk kan wissen van de regendouche naar de handdouche. 

Tip: inbouw regendouche met wand-arm

Houd je van een perfect afgewerkte badkamer met oog voor detail én een zalige doucheruimte met een douchekop regendouche? Dan kun je ook kiezen voor een inbouw regendouche. In plaats van dat je deze aan de muur bevestigt, zoals bij de opbouwset die we hierboven al besproken hebben, bouw je deze in de douchewand in. Vanuit de wand komt dan de wand-arm met daaraan de douchekop regendouche. Verder wordt ook de bijbehorende thermostaatkraan en de handdouche ingebouwd. Dit geeft een nette afwerking zonder buizen en doucheslangen, maar het vraagt wel om een vakkundige installatie. 

Plafondinbouw douchekop regendouche

Een andere mogelijkheid is om de douchekop regendouche in te bouwen in het plafond van de doucheruimte. In dat geval gaat het om een grote douchekop, bijvoorbeeld een ronde douchekop met een diameter van 20cm of een vierkante douchekop van 42 x 42 cm. Houd er wel rekening mee, dat een dergelijke stortdouche meer water verbruikt dan een ‘gewone’ douchekop. De warmte-installatie in je woning moet dit wel aankunnen. Echter, zijn veel stortdouches vandaag de dag uitgerust met een speciaal en krachtig systeem dat instaat voor een minimaal waterverbruik met een maximaal resultaat. Vraag er eens naar bij jouw badkamer specialist, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Kies een doucheset van hoogwaardige materiaalsoorten

Bij het aanschaffen van een nieuwe doucheset met een douchekop regendouche is het belangrijk om voor de juiste materiaalsoorten te kiezen. Je wilt natuurlijk dat jouw nieuwe douche lang meegaat. We raden je daarom aan om voor RVS, messing of chroom te kiezen als het gaat om douchekoppen, kranen en armaturen. Deze materiaalsoorten zijn goed bestand tegen water, lucht, warmte en eveneens tegen mechanische slijtage. Nu is het aan jou welke materiaalsoort je het mooiste vindt en wat binnen jouw budget valt. Er is echter voor vrijwel elk budget wel een zalige regendouche te vinden! Bekijk snel de douchegarnituren van Douchezaak en ontdek wat er binnen jouw budget past.