Welk pvc merk moet je kiezen?

pvc merk

Wie een pvc vloer gaat leggen, heeft een heleboel keuze. Er is namelijk zowat elke maand wel weer een nieuw pvc merk te ontdekken. Pvc vloeren zijn hartstikke populair dus het is ook niet gek dat veel mensen deze markt willen ontdekken met hun bedrijf. Zelfs bedrijven die jarenlang alleen houten vloeren maakten, zijn zich nu aan het verdiepen in de mogelijkheden van pvc. Maar waarom is dat eigenlijk? En welk pvc merk moet je dan kiezen?

Over pvc als materiaal

Pvc is een uniek materiaal dat voor veel doeleinden gebruikt wordt, waaronder voor vloeren. PVC is de afkorting van ‘polyvinylchloride’. Deze vloer wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof. PVC is een sterke vloer met een beschermende toplaag. Door de huidige technieken is het bijna niet meer te onderscheiden van andere materialen. Je kunt het doen lijken op hout maar ook natuursteen en tegels. nwege de tal van mogelijkheden voor stijlen en dessins zit er voor iedereen wel iets tussen. Dat maakt pvc zo geliefd bij velen, of ze nu een vloer zoeken voor in een woning of in een kantoorruimte. 

De voordelen van pvc

Het zijn niet alleen de vele mogelijkheden die pvc zo populair maken. Het is ook gewoon gebruiksvriendelijk ten opzichte van veel andere materialen. Het is goedkoper dan hout, met name als het gaat om schoonmaken en onderhouden. Het is steviger dan laminaat. Je kunt een pvc vloer bovendien makkelijk mee verhuizen omdat je de pvc tegels gewoon los kunt halen. Het heeft van nature geluiddempende eigenschappen en is ook nog eens goed te combineren met vloerverwarming. Geen wonder dus dat het zo populair is.

pvc merk

Een merk kiezen

Tussen al die merken kun je het beste onderscheid maken door eerst te kijken naar prijzen en opties. Wil jij dat je vloer op hout lijkt, of juist op beton of natuursteen? En wat is je budget? Er vallen automatisch al meerdere merken af wanneer je de selectie zo insteekt.