Wil je echt karakter toevoegen aan jouw tuin? Met deze leibomen krijg je dat!

bomen-bezorgen

Wanneer je na een tijd genoeg hebt gekregen aan jouw huidige tuin en je bent toe aan een tuinmetamorfose, dan is het vaak nog een lastige klus om te bedenken wat er dan in jouw tuin moet komen te staan. Hierbij spelen vragen als: Welke kleuren wil ik in mijn tuin terugzien? Hoe zit het met de winter? Hierbij wil je zelf ook de benodigde privacy terug zien in jouw tuin. Met de leiplataan kan dat gelukkig! Daarnaast biedt deze boom nog meerdere voordelen.

Gecharmeerd door zijn sterktes

Het is algemeen bekend dat leibomen echt sterke bomen zijn. Zo kan de leiplataan veel verdragen, wat inhoudt dat deze boom kan groeien op bepaalde plekken waar het voor een lange periode droog of warm is. Dit is dus ideaal voor de steeds vaker voorkomende hittegolven in Nederland. Maar daarnaast is de leiplataan dat je geen last hebt van vervelende insecten! En hoe fijn is dat? Maar genoeg over de zomer, houdt die boom ook de winter vol? Het antwoord daarop is ook ja! Wil je anders nog wat afwisseling in jouw tuin en zoek je een andere boom om hiermee te combineren? Dan kan dit eenvoudig met de carpinus betulus ofwel de lei haagbeuk. Ook deze boom is wintervast en ontzettend sterk. Verder zorgt deze boom ook voor veel sierwaardes, wat toch een van de voornaamste redenen is om deze boom in jouw tuin te zetten.

Op welke grondsoort kan ik de bomen planten, want kan die boom wel in mijn tuin?

Je wilt zekerheid als je een boom wil aanschaffen om te kunnen planten in jouw tuin. Want als die niet wil groeien omdat de boom in de verkeerde grondsoort staat, zou dat eeuwig zonde zijn. Gelukkig groeit zowel de leiplataan als de lei haagbeuk op elke grondsoort. Hierdoor krijgt jouw tuin echt wat karakter erbij in zowel alle seizoenen.