Zo creëer jij een industriële stijl in huis

meubels voor een industriele woonstijl

Voor wie van stoer en robuust houdt, is de industriële stijl zeer geschikt. Wil jij deze stijl in huis creëren, maar weet je nog niet precies hoe? Dan is dit artikel zeker iets voor jou! We bespreken hier waar je rekening mee dient te houden als je een industriële stijl in huis wilt. Denk hierbij aan accessoires en meubels voor een industriele woonstijl. Daarnaast speelt de inrichting hier ook een belangrijke rol bij. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit doet.

meubels voor een industriele woonstijl

Wat is een industriële stijl?

Deze stijl komt uit het verleden van de oude fabrieken in New York. Deze fabrieken werden daar tot woningen omgebouwd. Hierdoor werd de ruimte al snel stoer en robuust. Naast dat het er mooi uitzag was het ook nog eens erg praktisch.

Een neutrale basis

Bij een industrieel interieur kun je het beste de basis zo neutraal mogelijk houden en accentkleuren toevoegen door gebruik te maken van diverse accessoires. Minimalisme is beter dan de ruimte helemaal vol te zetten met spullen. Bij deze woonstijl is het belangrijk dat je een open ruimte creëert.

Meubels voor een industriele woonstijl

Wat je vaak bij meubelstukken terug ziet komen is veel hout in combinatie met staal. Er zijn verschillende houten eettafels die beschikken over een stoere stalen kruispoot. Daarnaast zijn er vele andere meubelstukken die helpen een industriële woonstijl te creëren. Denk hierbij aan prachtige leren fauteuils en eetkamerstoelen en aan houten salontafels en tv-meubels in combinatie met staal. Als laatste kun je denken aan stoere houten kasten in combinatie met zwart staal waar je jouw accessoires als finishing touch in kunt tentoonstellen.

Verlichting voor een industriële woonstijl

Naast meubels is er ook genoeg verlichting in de markt die je helpt deze woonstijl vorm te geven. Je kunt hierbij denken aan stoere metalen hanglampen voor boven de eettafel of een ruige vintage vloerlamp van metaal.